Olet täällä

Muuttajan muistilista

1. Avaimet

Vuokraamasi huoneiston avaimet saat viimeistään vuokrasopimuksen alkamispäivänä joko vuokranantajaltasi tai toimistoltamme. Vuokrasuhteen päättyessä palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla. Varmistathan palauttaessasi avaimia, että olemme paikalla toimistossamme.
 

2. Muuttoilmoitus – maistraatti ja posti

Lakisääteinen muuttoilmoitus maistraatille on tehtävä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikon kuluttua muutosta. Ilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin myös, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Muuttoilmoituksen maistraattiin ja postiin voi tehdä samalla kertaa internetissä www.muuttoilmoitus.fi tai soittamalla ma-pe klo 8-16 valtakunnalliseen palvelunumeroon 0295 535 535 (pvm/mpm). Muuttoilmoituslomakkeita saa myös posteista ja maistraateista.

 

3. Taloyhtiö

Tee muuttoilmoitus myös huoltoyhtiöön tai isännöitsijälle, jotta sinut merkitään taloyhtiön asukkaaksi. Näin saat nimesi postiluukkuun ja varmistat esim. avainpalvelun. Mikäli taloyhtiö veloittaa asukasta vedestä tai sähköstä kulutuksen mukaan, muuttoilmoituksen saatuaan taloyhtiö käy myös tarkistamassa mittarilukemat ja lähettää poismuuttavalle asukkaalle loppulaskun. Veden tai sähkön loppulaskun maksaminen on edellytys myös vuokravakuuden palauttamiselle.
 

4. Sähkösopimus

Asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus energiayhtiön kanssa. Sopimus energialaitoksen kanssa tai sen irtisanominen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa.
 

5. Kotivakuutus

Asukkaalla tulee olla voimassa oleva kotivakuutus koko vuokrasuhteen ajan. Muistathan irtisanoa tai siirtää sen uuteen osoitteeseesi.
 

6. Autopaikka

Irtisanoessasi asuntoasi muista myös irtisanoa autopaikkasi, mikäli olet sellaisen vuokrannut erikseen.
 

7. Internetyhteys

Mikäli olet tehnyt asuntoosi erillisen internet-liittymäsopimuksen, muista irtisanoa tai siirtää se uuteen osoitteeseesi.
 

8. Asunnon tarkastus

Täytä saamasi tarkastuslomake huolellisesti ja palauta se viikon kuluessa sisään muutostasi toimistoomme. Pois muuttaessasi vuokranantaja tai tämän edustaja tekee lopputarkastuksen, kun asunto on tyhjä ja siivottu. Voit halutessasi olla tuolloin paikalla.
 

9. Vakuuden palautus

Vakuus palautetaan asukkaalle sen jälkeen, kun lopputarkastus on tehty, kaikki avaimet palautettu ja mahdolliset puutteet korjattu.